BeTransparent NL

Informatie BeTransparent.be

De wettelijke transparantieplicht (“Sunshine Act”) legt farmaceutische en medische hulpmiddelen bedrijven op om premies en voordelen die zij vanaf 1 januari 2017 rechtstreeks of onrechtstreeks toekennen aan gezondheidszorgbeoefenaars, organisaties in de gezondheidszorgsector of patiëntenverenigingen, jaarlijks openbaar te maken op het platform betransparent.be. Deze publicatie gebeurt telkens in juni van het volgende jaar. De openbaar gemaakte gegevens blijven drie jaar publiek raadpleegbaar in het transparantieregister. Daarna worden ze eruit verwijderd.

Gezondheidszorgbeoefenaars moeten bepaalde gegevens meedelen aan het bedrijf waarvan ze een premie of voordeel hebben ontvangen (Riziv-nummer of Rijksregisternummer).

Aangezien kosten voor deelname aan wetenschappelijke bijeenkomsten hier deel van uitmaken, zal Stryker de nodige informatie verzamelen en wordt aan u gevraagd uw RIZIV nummer en/of Rijksregisternummer kenbaar te maken om dit te kunnen realiseren. Het gaat hierbij om inschrijvingskosten, reis- en/of verblijfkosten.

Terug naar fiche-admin